" width="160" height="600" />
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
" width="160" height="600" />
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Samandağ Ayna Haber

“KIŞ DEPRESYONU”NA DİKKAT

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
<strong>“KIŞ DEPRESYONU”NA DİKKAT</strong>
315 views
08 Kasım 2022 - 11:01
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Samandağ Belediyesi Psikolojik Danışmanlık Ve Yaşam Merkezi kış aylarında yaygınlaşan depresyona dikkat çekti.

Halk arasında “Kış Depresyonu” olarak bilinen mevsimsel duygu durum bozukluğunun görülme nedenlerine dikkat çeken Samandağ Belediyesi Psikolojik Danışmanlık ve Yaşam Merkezi sorumlusu Uzm. Psk. Ali Toprak, yaptığı açıklamada; “Sonbahar-kış aylarında vücuda güneş ışınlarının alınmasının azalması sonucu beynin bazı bölgeleri uyarılmadığında serotonin hormonunda azalma, melatonin hormonunda ise artış görülür. Serotoninin azalması melatoninin artış göstermesi, kişide uyku ve iştah problemlerine sebep olmaktadır. Bu hormonların dengesizliği sonucunda ise depresyon tetiklenmektedir” dedi.

Samandağ Belediyesi Psikolojik Danışmanlık ve Yaşam Merkezi’ni hayata geçiren Samandağ Belediye Başkanı Av. Refik Eryılmaz’a teşekkür eden Toprak, açıklamasının devamında, vatandaşların daha çok dikkat etmeleri gerektiğini ve ihtiyaç halinde ücretsiz olarak Samandağ Belediyesi Psikolojik Danışmanlık ve Yaşam Merkezi’nin her zaman vatandaşların yanında olacakalarını belirtti.

Kış Aylarında Ruh Sağlığımıza Dikkat Edelim

Ruh sağlığı en basit tabirle günlük yaşamı, ilişkilerimizi ve fiziksel sağlığımızı etkilemekle birlikteduygusal, psikolojik ve sosyal refahımızı tümüyle kapsar. Ruh sağlığı, çocukluktan yetişkinliğe kadar yaşamın her aşamasında önemlidir.Ruh sağlığı sorunları yaygın olmakla birlikteyardımı da mevcuttur.Ruh sağlığı ile ilgili konular kişiden kişiye değişmektedir.

Peki mevsimler ruh sağlığımız üzerinde nasıl etki oluştururlar?

Gün ışığında geçen sürenin azalmasıyla birlikte karanlık geçen saatlerin de artmasıyla serotonin düzeylerinde azalma, melatonin düzeylerinde ise artış görülmektedir. Bu da ruh sağlığımızı oldukça etkileyebilmektedir.Mevsimsel değişiklikte ortaya çıkabilen psikolojik rahatsızlıklar arasından en yaygın görünen mevsimsel depresyon, birçok farklı değişken içerse de en önemlisi gün ışığı miktarındaki değişiklik olduğu söylenebilir.Havaların soğumasıyla kişinin fiziksel alanlarının azalmasının da mevsimsel depresyon üzerinde etkili olduğu düşünülmektedir. Mevsimsel depresyon kendine özgü klinik ve demografik özellikleri ile mevsimsel olmayan depresyondan ayrışmaktadır. Mevsimsel depresyonun etkileri ve şiddeti kişiden kişiye göre değişmektedir. Bu durumu daha ciddi ve ağır yaşayanlar mutlaka profesyonel bir yardım almalıdırlar.

Kış aylarında ruh sağlığımızı uyku ve beslenme düzeninine dikkat ederek, gün ışığından faydalanılarak, olumsuz düşünceler yerine olumlu düşünceler ile hareket ederek koruyabilirsiniz. Şikayetlerinizin devam etmesi ya da şiddetli olması halinde bir uzmana başvurun.

Ruh Sağlığımızı korumak, iyi olan insanlar tam potansiyellerini fark etmeyi, hayatın stresleriyle başa çıkmayı, üretken olup çalışmayıve yaşadığı topluma anlamlı katkılarda bulunmak gibi yaşamboyu süren, psikolojik iyi olma halini etkilediği için önemlidir.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     

Haber Merkezi

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.