" width="160" height="600" />
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
" width="160" height="600" />
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Samandağ Ayna Haber

KUDRET’TEN, 99. YIL KUTLAMASI

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
KUDRET’TEN, 99. YIL KUTLAMASI
589 views
28 Ekim 2022 - 11:20
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

MK Pera Eğitim Kurumu (Murat Kudret Psikolojik, Eğitim ve Rehabilitasyon Akademisi) sahibi ve Özel Eğitim Uzmanı Murat KUDRET, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı yayınladığı bir mesajla kutladı.

Cumhuriyetimizin 99. yıl dönümünü kutlamanın büyük coşkusunu yaşadığını belirten Özel Eğitim Uzmanı KUDRET, mesajında “Geleceğimizin güvencesi değerli gençler,

Sevgili öğrenciler,

29 Ekim tarihi şan ve şerefle dolu yüce ulusumuzun, düşmana karşı vermiş olduğu destansı ve onurlu mücadelesini tamamladıktan sonra, bir fazilet ve erdem yönetimi olan Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96. yıl dönümü ülkemizin dört bir yanında coşkuyla kutlanıyor. Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının önderliğinde, Kurtuluş Savaşı zaferle sonlandıktan sonra yeni bir yönetim şekli belirlendi. Şanlı tarihimizde nice devletler kurmuş olan ecdadımızın onurlu mücadele sonucu 96 yıl önce yeniden bir şahlanış ve zaferle kurmuş olduğu yeni ve genç yönetimin adıdır, Cumhuriyet. Yüce Türk Milletinin bağımsızlığını ilan ederek, millet olma, birlik ve beraber olma bilincinin bayramıdır,  Cumhuriyet.  

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 29 Ekim 1923 tarihli oturumunda anayasa değişikliği kararı alındı ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti ilan edildi. Aynı oturumda ise Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal ATATÜRK seçildi.

29 Ekim; çağdaş anlamda bir devletin temel taşlarının yerine konulduğu, ulusun kenetlenerek verdiği bir ölüm kalım savaşı, onur, haysiyet ve namus mücadelesi sonunda kazanılmış eşsiz bir zaferdir. Bu zaferi bizlere miras bırakan başta ulu önder Atatürk, silah arkadaşları ve ecdadımızı minnet, şükran ve rahmetle yâd ediyoruz.

Cumhuriyet;  yurttaşların seçme ve seçilme hakkının olduğu bir yönetimdir. Milletin temsilcilerinin kabul ettiği yasalarla ülkenin yönetilmesidir. Cumhuriyet yönetiminde söz milletindir. Cumhuriyet’i korumak, kollamak, yaşatmak bütün vatandaşlarımızın ödevi ve görevidir.

Bu bağlamda, günümüzde de vatanımızın düşmanları maalesef hiç eksik olmamıştır.  Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi; ‘‘bugün hepimize düşen ortak görev; ulusal değerlere, bilince, Cumhuriyet’e sahip çıkmak, Çanakkale’yi, Kurtuluş Savaşı’nı kazanan ruhu korumak ve bu bilinci gelecek kuşaklara aktarmaktır. Türk milleti; dili, dini, kültürü, tarihi ve saygın kimliğiyle aydınlık yarınlara el ele,  gönül gönüle güçlü biçimde yürüyecektir.’’

Bu duygularla, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 99. yıldönümünde, Vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor; Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile Aziz Şehit ve Gazilerimizin manevi huzurlarında saygıyla eğiliyor, bu büyük bayramımızın coşkusu ve heyecanı içinde tüm halkımıza sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Haber – Foto: Ümit Dadük Sağaltıcı

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.