" width="160" height="600" />
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
" width="160" height="600" />
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Samandağ Ayna Haber

“TRT; MEZHEPÇİLİK DEĞİL, HABERCİLİK YAPSIN!”

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
“TRT; MEZHEPÇİLİK DEĞİL, HABERCİLİK YAPSIN!”
464 views
26 Ekim 2022 - 11:22
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.


 Ehli Beyt Kültür ve Dayanışma Vakfı (EHDAV) Genel Başkanı Ali YERAL de TRT1’de yayınlanan “Teşkilat” dizisinde Samandağ Adının kötü kullanılmasına tepki gösterdi. Yeral, ‘Menfur dizideki tüm sorumluların cezalandırılmasını ve dizinin de kökten kaldırılmasını istiyor ve de bekliyoruz!’ dedi.

EHDAV Başkanı Yeral, haber merkezimize verdiği bilgide “Hemen hemen her ödediğimiz faturada azımsanmayacak bir payı olan ve Devletimizin resmi kanalı olan TRT, maalesef bizi şaşırtmaya ve skandallara imza atmaya devam ediyor. TRT1’de yayınlanan “Teşkilat” dizisinde oynayan ve canlı bomba talimatı veren terörist oyuncuya bula bula “Samandağ” soyadı konmuş. Bu büyük ve tehlikeli skandalın dikkatsizlik, yanlışlık, bilmemezlik, sürç-i lisan ve cahillikle geçiştirilmesi asla mümkün değildir.
Bu çirkef yaklaşım ayrılıkçı, mezhepçi, kafatasçı ve şirin ilçemiz Samandağ ile %95’inden fazla olan Alevi halkına, kin ile nefretten ve onları hedef göstermekten başka bir şey değildir. Aslında, mutahhar Ehl-i Beyt ile takipçileri olan biz Alevilere kindarlıkla düşmanlığı din sayan bu tip Emevi – Süfyani – Mervani zihniyet tarih boyunca vardır. Ama Alevilerin vergileriyle ayakta duran ve Devletin resmi kanalı olan TRT’nin, uzay çağında ve seçim arifesinde böyle bir küstahlığa imza atması, bizi bir kez daha hayal kırıklığına uğratmış, üzmüş ve kaygılandırmıştır.
Özelde Samandağ genelde Alevilere kin kusan TRT’deki bu Emevi zihniyetine biz diyoruz ki: Başta Samandağlılar olmak üzere, tüm Aleviler her zaman vatanına, bayrağına, devletine, kardeşliğe ve maddi – manevi değerlerine herkesten daha fazla bağlı ve sadık insanlardır. Onlardan iş, sanat ve ilim adamı çıkar ama asla ve asla terörist çıkmaz! Ama siz teröristlerle çıktıkları yöreleri gerçekten merak ediyorsanız, önce aynaya bakacaksınız, ondan sonra da biz size bilgi akışında yardımcı olacağız. Mesela; El- Kaide, Taliban, İhvan-ı Müslimin, Deaş, En-Nusra, Boko Haram, Ceyşullah, Tekfir, El-Kıyam, Cemâatu’l – Mücahidin, Cemâatu’l – Ahrar, Ensâru’t – Tevhid, Ensâru’s – Sünne, Cundullah, Cundu’l – Halife, Cundu’ş – Şam, El-Ömer Mücahitleri, Yezit bin Muaviye Tugayı, Heyet-i Tahriri’ş – Şam, El-Murâbitûn, Hareket Eş-Şebab El-Mücahidin, Ensâru’d – Din, Ensâr Eş-Şeria, Tekfir ve Hicret, Muhacir ve Ensar Ordusu, İslami Savaş Grubu, Sipah-i Sahabe, İBDA-C, FETÖ/PYD gibi yüzlerce terör örgütlerinin hiçbirisinde ne bir tek Samandağlı ne de bir Alevi var, biliyor musunuz?
Aslında konuşacak ve yazacak çok şey var ama şimdilik bu kadarla yetiniyoruz. Son olarak; TRT’nin bu kindar ve mezhepçi tutumunu tekrar şiddetle kınayıp lanetledikten sonra, onu fitne ve mezhepçilik değil, belgesel ve habercilik yapmaya çağırıyoruz. Milletin parasıyla milleti ayrıştırıp bölen ve Alevileri teröristmiş gibi hedef gösteren sözde diziler değil eğitici, yapıcı ve birleştirici özde diziler yapmasını umuyoruz. Böylesi çok önemli ve ciddi bir devlet kurumunun da daha büyük fitne ve fesatlara sebep vermeden, acilen kronikleşmiş bu muasır ve çarpık Emevi artıklarından tamamen temizlenmesini istiyoruz. Menfur dizideki tüm sorumluların cezalandırılmasını ve dizinin de kökten kaldırılmasını istiyor ve de bekliyoruz!” dedi.

Haber- Foto: Aslı Sağaltıcı

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.