" width="160" height="600" />
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
" width="160" height="600" />
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Samandağ Ayna Haber

“KAZA DEĞİL; HEPSİ İHMAL, HEPSİ CİNAYETTİR”

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
<strong>“KAZA DEĞİL; HEPSİ İHMAL, HEPSİ CİNAYETTİR”</strong>
507 views
17 Ekim 2022 - 14:42
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

HDP Samandağ Ilçe Eş Başkani Naim Özbek, Amasra Maden Faciasi Üzerine Değerlendirmede Bulundu. Eş Başkan Özbek, değerlendirmesinde, “İşçi ölümlerine “Kaza”, “Kader”, “Fıtratında ölüm var” söylemlerinin tek amacı katliamların arkasındaki sorumluları gizlemek içindir”dedi.

14 Ekim Cuma akşamı Amasra’dan aldığımız haberle yüreğimiz dağlandı, bütün gece haber ajanslarından gelecek haberleri bekledik. Amasra’da yaşanan işçi katliamının elbette son olmasını temenni ediyoruz fakat şunu da biliyoruz, iktidarın daha fazla para kazanma hırsıyla yürüttüğü rantçı, yağmacı, talancı politikalarda işçi sağlığının, işçi canının zerre önemi olmayacak. Tek derdi daha fazla para kazanmak olan bu zihniyetin emekçileri değersiz bir metadan farksız görmediğidir.

İşçi ölümlerine “Kaza”, “Kader”, “Fıtratında ölüm var” söylemlerinin tek amacı katliamların arkasındaki sorumluları gizlemek içindir. Son 20 yıllık AKP iktidarında en az 1990 maden emekçisinin iş cinayetlerinde katledildiği, Maden kazalarının Dünya ortalamasının 7 kat olduğu bir yerde hiçbir can kaybı kaza değildir; hepsi ihmal, hepsi cinayettir. Her cinayette olduğu gibi bu cinayetin de mutlak bir faili vardır.

Peki, biz bunun neresindeyiz, ne yaptık, ne yapabilirdik? Nerdeyse kendi çevremizden olmayan her katliama, cinayete, hukuksuzluğa, alışır ve yabancılaşır gibi olduk. Ölümlerin, kazaların, cinayetlerin, katliamların mesafe olarak uzağımızda olması ölümlerin biz emekçi sınıflardan ve mazlum halklardan olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

Özellikle AKP-MHP faşist iktidarının sopasının öteki kimliklerin,  işçi sınıfının, muhalif her kesimin üzerinden düşmediği bu dönemde emekçi halkların her acısını sahiplenip her derdinde ortaklaşmalıyız, ortaklaşamadığımız sürece bir toplum olmaktan çok uzağa yol alır kendimize dahi yabancılaşmaya doğru yol alırız, mevcut iktidarın da tam istediği politik havayı ve kutuplaşmayı yaratmış oluruz.

Bu yüzden diyoruz ki emekçi halkların her kaybı, işçi sınıfının her acısı toplumsal acılardır ve bizim acılarımız bizim kayıplarımızdır. Bizlere burada düşen acıları paylaşmak ve gerekli tepkiyi vermek konusunda çekinmeden irade göstermektir. Gerçek sorumlular yargılanıp hesap verene kadar bu işin peşini bırakmayacak maden emekçilerinin ve ailelerinin yanında olacağız.

Başta emekçi madenci aileleri ve işçi sınıfı olmak üzere hepimizin başı sağ olsun”dedi.

Haber – Foto: Ümit Dadük Sağaltıcı

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.