" width="160" height="600" />
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
" width="160" height="600" />
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Samandağ Ayna Haber

GÖNÜLLER BİR OLDU

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
GÖNÜLLER BİR OLDU
547 views
16 Ekim 2022 - 21:12
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Mühendis Güzey’in Katkılarıyla ilçemizde Cem Yapıldı.

İşadamı Mühendis Suphi Güzey ilçemizi tanıtma ve kültürümüze yatırım yapma gayesiyle Cumhuriyet Mahallesinde kendi adını taşıyan taziye salonunda misafir ettiği İstanbul Cemevi, Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Gazi Arslan ve vakıf görevlileri Dede Birol Yıldız Hatipoğlu, Dede Sefa Ermiş ve Zakir Tuncay Salan’ın katılımıyla Cem programını gerçekleştirdiler.   

Cem sırasında; Dedelik postunda oturan bir Zakir, iki dede görev aldı. Dedeler ve Zakir eşliğine vakıf başkanı Gazi ARSLAN’ın da katılımıyla 12 hizmet Görevli genç ile SEMAH ekibi görev aldı.  

Post Dedesi koltuğundan katılımcılarla koyu ve candan bir sohbetle Cem programını gerçekleştiren Dede Hatipoğlu, verdiği bilgide “Alevi bir anneden ve Alevi bir babadan dünyaya gelmekle Alevi olunmaz, Alevi gibi yaşamak gerekir. Allaha Kul- Muhammed Mustafa’ya ümmet- Veli ve Vasi olan Ali’yyel Mürteza’ya talip- Ehl’i Beyt ve Oniki İmamlar Soyuna taraf- Hünkar Hace Bektaş’ı Veli’nin Eline Diline Beline sahip ol felsefesini kendi hayatında uygulayan kişiye Alevi denir.

Alevilerin 1400 yıldır yaşadıkları, siyasetin kirliliğine en büyük örnektir. Hakları gasp edilmiş, İnançlarını yaşamalarına öyle veya böyle engel olunmuş, asimile edilmiş, soykırıma maruz kalmış ve görmezlikten gelinen bir toplum var bu ülkede. Biz Kurtuluş harbinde omuz omuza savaşmışız. Tüm kimliklerin bu toprakların has vatandaşı ve buraların onlarında öz yurdu olduğu gerçeğinin kabul edilmesi gerektiğini söylüyorum. Allah’ımız, Peygamberimiz, kitabımız, dinimiz aynı ve daha ötesi hepimiz aynı anadan aynı babadan Adem ile Havva’dan halk olduk; hani biz kardeştik, kim bizi düşman ediyor. Aleviler birileri gibi hakkını silahla aramıyor Bizim silahımız saz, kurşunumuz söz, kalemimiz süngüdür.

Gençliği olmayanın geleceği olmaz. Gençler bizim yarınlarımız ve emanetçilerimiz gençlerimiz çok okumalı gündemi takip etmeli ve hayatın içinde olmalılar. Hacı Bektaşı Veli ne diyor; İlimden gidilmeyen yolun sonu karanlıktır. Hz. Ali ne diyor; Bana bir harf öğretenin kölesi olurum. Ben, okumak okumak diyorum, Başımıza ne geliyorsa cehaletten geliyor.  Tüm canlar yolumuza sahip çıksınlar”

İlkemiz ülkemizde ve tüm dünyada birliği kardeşliği eşitliği ve özgürce herkes ibadetini yapsın diye mücadeledir” dedi.

Cem programı sırasında gerçekleştirilen her hareketi sırasıyla açıklayan Dede Hatipoğulu, anlatııyla katılımcılara duygulu anlar yaşattı.

Emniyet Müdürümüz Asuman Karacık, Ak Parti İlçe Başkanı Semir Özdemir yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

İlçemizde gerçekleştirdiği hayırlarla adını sıkça duyuran İşadamı Mühendis Suphi Güzey, misafirlerini taziye evi kapısında karşılarken, misafirlere ikramda bulunuldu.

Program sonrasında Güzey ile tanışmalarını anlatan Başkan Arslan, istanbulda bir projemize destek talebi ile kendilerini aradım. Ben de aleviyim dedi, hayhay neden olmasın dedi. Gönül birliği ve samimiyetini daha telefondan hissettim. Bugün kıymetli kardeşim Suphi Güzey’in daveti üzerine Samandağ’a geldik. Bugün burada hem birlikte olmak, hem de Anadolu Aleviliğini anlatan inanç ritüelini, ibadet ritüelini yaşayıp, yaşatmak için bir araya geldik. Bu bağlamda bugün buraya gelmemize vesile olan Saygıdeğer Suphi Güzey’e minnettarız.  Ayrıca kendisine dünyaya örnek olacak projemiz olan İstanbul Cemevi Kompleksinin temelinin atılmasında katkı sağladığı için huzurunuzda teşekkür ederim. İlçeye geldiğimizden bu yana etrafımızda pervane olan Güzey’in aile büyükleri ve gençlere sonsuz teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız” dedi.

Misafirlere hoş geldiniz selamıyla söze başlayan İşadamı Güzey de; “bir gün ofisimde oturmuşken arandım, Halkalıda yapılacak projeye destek istendi. Hay hay dedim. Aleviyim ben elimden ne gelirse yaparım dedim. Tanışmamız öyle başladı. Başkanımızla o günden beri birlikteyiz. Ben kendisine teşekkür ediyorum. Kim katılmışsa Allah ondan razı olsun. İlçe Kaymakamımız, Emniyet Müdürümüz ve vatandaşlarımız hoş geldiniz meni memnun ettiniz” dedi.

Kaymakam Kütük, bize yanlış anlatıldınız! 

İlçemiz Kaymakamı Murat Kütük, “biz sizleri tanımaktan mutluluk duyduk. Bugün bu programla sizi daha yakından tanıdık. Maalesef ki bize sizi yanlış tanıttılar. İlçeye tayinim çıkınca düşünce ile gelmiştim ne olacak nasıl yaparım diye. Şimdi biz sizden ayrılmak istemiyoruz. Ayrılık zamanı geldikçe üzülüyoruz. Nasıl ki hakka inanmak Allah’a inanmak hiç kimsenin tekelinde olmadığı gibi ona ibadet şekli de kimsenin tekelinde değil. Herkesin bir inanış, bir ibadet şekli var biz buna saygı duyuyoruz. İnşallah bu programlarla Anadolu’nun dört bir tarafına kendinizi tanıtma anlatma şansına erişirsiniz. İnşallah orada Cem’ler düzenleyerek insanların kafasındaki bu yanlış düşünceyi kırarsınız. Çünkü ön yargıyı kırmak atomu parçalamaktan daha zordur diyor Einstein. Zor bir yoldasınız inşallah bunu başarırsınız. Ben sizleri çok seviyorum, Allah sizlerden razı olsun. Allah kalbinizdeki güzelliği daim etsin. Dualarınızı kabul etsin. Hoş geldiniz sefalar getirdiniz” dedi.

Misafirleri selamlayarak söz alan İlçemiz Emniyet Müdürü Karacık, “Sayın Kaymakamımızın düşüncelerine katılıyorum. Gerçekten sizleri tanıdıkça daha çok seviyorum. Tekrar hoş geldiniz Türkiye’nin her tarafında bu etkinliği yapmanızda yayar görüyorum” dedi.   

Konuşmaların ardından program sona erdi.

Haber – Foto: Ümit Dadük Sağaltıcı

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.